söndag 23 juni 2013

Fruktkart

Av någon anledning har flera små avokadokart blåst ner de senaste dagarna. De små liven har väl inte lyckats hålla sig kvar när vinden har vinit som mest. Men ramlar inte fler ner så lär vi får en ordentlig skörd ändå i vinter.

Så värst många citroner lär vi dock inte få denna säsongen. I vintras fick vi inga alls. Citronträdet verkar fortfarande lida av sviterna efter Makens framfart med sekatören förra våren. Behöver jag nämna att han inte längre är betrodd när det gäller att beskära våra fruktträd?

Här är iallafall ett av de fåtaliga citronkarten vi har. De är svåra att upptäcka ännu så länge eftersom de har exakt samma färg som bladen. Men så småningom kommer de att bli mer och mer gula. Och de bör bli mogna och plockfärdiga lagom till julens ostron.

Förövrigt har Midsommarhelgen passerat tämligen obemärkt här hos oss. Den enda eftergiften jag gjorde i år var att ställa fram min midsommarstång på bordet. Visserligen hade jag nubbe och egenodlad dill och gräslök men har man ingen sill så är det tämligen meningslöst med resten. Men det gick bra i år ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar