lördag 18 januari 2014

Chokladfix


Det finns inte så många industrier här i vår hörna av Frankrike. Det är mest vingårdar och fruktodlingar (körsbär, persikor, nektariner och aprikoser). Men i utkanten av Perpignan finns en chokladfabrik. För något år sedan öppnade de en butik i fabriken, men även om vi kör förbi den varje gång vi kör in till stan har vi aldrig stannat. Fast nu fick vi en stor kartong av en god vän så vi har fått möjlighet att smaka.


Dottern och jag har inte ätit någon choklad på väldigt länge och abstinensen var svår, så vi kastade oss över bitarna med en gång. Och jodå, den var inte dum alls. Inga konstiga krämer eller hela nötter eller nåt annat ogott. Så den kartongen blir väl inte så långlivad hemma hos oss kan jag tro.

Iallafall kan jag behöva den just nu för att trösta mig. Jag har nämligen åkt på något virus eller nåt sånt elände som har satt sig i halsen på mig. Hostig, rosslig och lätt utslagen är jag. Men jag är ju i själ och hjärta svensk, och som svensk så går man ju inte till doktorn i tid och otid. Det här ska kureras på egen hand! Paracetamol, te med honung, halsgurglingar, och kanske någon liten wiskey också.  Det blir lite roligare då. Iallafall tills baseluskerna i halsen vaknar upp med baksmälla. Men det är ju sånt man får ta.

2 kommentarer:

  1. Choklad botar det mesta! Krya på dig! /Blenda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag har ju inte ondare i halsen än att jag kan svälja, så jag gör vad jag kan med chokladen :)

      Radera