söndag 9 mars 2014

Lördagsutflykt


Vi tog oss till Collioure igår för att njuta av det fina och ovanligt varma vårvädret. Och där var som vanligt väldans fint. Och redan en hel turister.

Medan Maken och Dottern placerade sig i solen på en uteservering tog jag kameran och gick på en liten vandring bland de slingrande och smala gränderna.

Jag var inte ensam om att flanera i gränderna, men en fiskmås hade jag väl inte riktigt väntat mig att få se.

Havet låg alldeles spegelblankt och såg inbjudande ut, men någon vinterbadare är jag inte så det fick vara.

Jag återförenades med resten av familjen på en av serveringarna vid stranden. Platanerna har ännu inte börjat grönska så det ser lite naket ut.


 Sen var det lunchdax och vi gick för att leta upp en restaurang. Dottern ville ha tapas så vi gick till ett av oss redan beprövat ställe där vi visste att maten var bra och allt var fräscht. Inte någon gourmet-restaurang med vita dukar, men det ville vi inte heller ha.

 
På spanskt vis hade de foton på alla rätterna på menyn i fönstret. Det är inget jag egentligen tycker om, men det är ju onekligen praktiskt. Framför allt om man inte kan språket. Och när tallrikarna kom på bordet såg det precis likadant ut som på bilderna!
Det var gott och rikligt, och mätta och belåtna körde vi hemåt fullt nöjda med vår lördag i solen.

2 kommentarer:

  1. vilken vacker liten stad!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är helt underbart fin! Men det är vi ju inte ensamma om att tycka. På sommaren är den helt "nerlusad" av turister. Fransmän, engelsmän, holländare och inte minst skandinaver.

      Radera