onsdag 3 september 2014

Äntligen något färdigstickat!

Min Chance of Showers blev visserligen färdigstickad i början av sommaren, men sen blev den liggandes. Det var ju det där med att Fästa Alla Trådar... Och förresten har det inte direkt varit något koftväder. Så min fina blå kofta i bourettesilke blev liggandes i en påse. Tills helt nyligen då jag tittade i almanackan och insåg att Hösten kan komma när som helst. Visserligen har vi helt underbart sommarväder fortfarande hos oss, men man vet ju inte.


Den här koftan stickas med förkortade varv, och är enkel och kul att sticka. Ärmarna blev lite i vidaste laget kanske, annars är jag nöjd.
Jag behöver nog blocka kanterna lite lätt, men jag upptäckte att Maken har lagt rabarber på min vattensprutflaska så jag måste inhandla en ny. (Han har en ättikslösning i flaskan mot bladlössen. Ibland luktar hela trädgården ättika, men effektivt är det!)

Nu har jag ytterligare en färdigstickad kofta i bomull som också väntar på att få alla trådarna fästa. Hoppas att det inte tar så lång tid med den. Men det är ju onekligen roligare att sticka än att fästa trådar och montera.

4 kommentarer:

 1. Att fästa trådar är väl inte sådär himla kul, däremot är känslan när man är klar med allt arbete och kan börja använda det man har stickat - det gör det väl värt allt besvär:)

  Koftan ser jättefin ut. Att sticka förkortade varv har verkligen gett den en fin form!

  SvaraRadera
 2. Himla snygg! Även här hänger sommaren kvar, trots höstmånad. Underbart!

  SvaraRadera
 3. Försöker igen... Vad fin den blev. Jag stickade ju en likadan i våras och har börjat fundera på att sticka ännu en. Kanske med trekvartsärm. Men vi får se hur det blir med den saken.

  SvaraRadera
 4. Tack för komplimangerna! Visst ger den mersmak!? Jag har ännu inte haft anledning att använda den men det kommer väl.

  SvaraRadera