måndag 10 juni 2013

Söndagens utflykt i det gröna

Vi åkte i väg på en liten utflykt igår till en jakt- och fiskeutställning. Det var inte så långt hemifrån, men den sista biten av vägen tog sin lilla tid iallafall. Smal och snirklig väg bland vinodlingarna, egentligen enkelriktad med det respekterades inte av alla, men det var bara att knö sig så långt ut i kanten man kunde där det inte var något dike och hålla tungan rätt i mun och vinkla in backspegeln.

Men vackert var det. Kullar täckta av vinodlingar så långt ögat såg.

Det var hit vi skulle - Château de Las Fonts. Slottet/borgen daterar från 898 och 915, och är numera renoverat och innehåller större lokaler att hyra för invånarna i kommunen Calce där det är beläget.

Entrén in till borggården up close and personal.

Inne på borggården pågick som bäst en mässa till Sankt Hubertus,  jägarnas skyddshelgon.

Mitt bland vinodlingarna fanns också en olivlund. I bakgrunden kan man se Força Réal (507 m över havet), en borg från 1200-talet, numera synlig från långt avstånd tack vare den telekommunikationsantenn som finns där.

Landskapet runt château de Las Fonts är otroligt vackert och vilt. Överallt ser man ginstbuskar som små gula färgklickar i allt det gröna.

På vägen hem var vi tvunga att stanna och fotografera en av de blomsterängar som fanns längst vägarna. Så otroligt fint.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar