torsdag 26 december 2013

Tji Annandag eller Mellandagsrea

Jag saknar Annandag Jul och Mellandagsrean. Här i Frankrike finns vare sig det ena eller det andra. Man har bara en helgdag vid jul och det är den 25:de. På julafton jobbar de flesta nästan som vanligt. När Maken jobbade i Paris slutade han visseligen lite tidigare men det innebar runt kl 18 istället för vid 20-snåret.

Kanske är det så att det bästa med julen är just Annandagen då det liksom är ok att komma ut och gå på stan och röra på sig och komma bort soffan där man däst och jäst med julklappsboken och julens marsipangris och chokladkartong. Visserligen har man ju fått röra på sig när man dansat runt granen och fillibommat och så, men så mycket motion innebär det ju inte.
Då är det bra att springa runt i affärer på rean och leta fynd. Och så kan man passa på att byta ut diverse, icke så önskade, julklappar. Som det där raffset i fel storlek mot en mera praktisk flanellpyjamas. Eller den ena av de två juicepressarna man fick. Fast värre är det då med Moster Hildurs monogrammerade näsdukar...

Men här har man ingen Mellandagsrea. Den franska vinter-rean infaller inte förrän i början på januari och dit känns det långt.

Men å andra sidan är det slutdäst i soffan hos oss ändå eftersom det är Liv&Rörelse där då Maken meddels högljudda kommentarer tittar på engelsk fotboll, en annan Boxing Day-tradition.

1 kommentar:

  1. Då kanske du inte vill veta att jag köpt en klänning på 50% på Lindex och ett par stövlar med 600kr rabatt??? Och kanske hittar mer i morgon inne i Stockholm....
    Men det är ett himla sjå att hitta guldkornen och man är inte ensam. Men det är nåt visst med julrea....
    God fortsättning!

    SvaraRadera