tisdag 12 februari 2013

Blott Sverige svenska semlor har



för att nu parafrasera herr Almqvist. Det var många år sedan jag åt en "köpesemla" senast, och jag saknar dom faktiskt en hel del. Visst jag kan baka bullar själv, men det blir inte riktigt samma sak. Och fransk vispgrädde kommer absolut inte upp på samma nivå som den svenska. Går överhuvudtaget inte att jämföra. Och inte mandelmassan heller.

Det är numera egentligen inte så mycket svenskt jag saknar. Dels för att man glömmer hur det smakade eller hur det var, och dels för att man lär sig att leva utan.

Vad jag inte glömmer, och som också är rätt svårt att leva utan, är givetvis Brorsönerna. Och Brodern och Svägerskan. Och Modern.

Rätt högt där uppe på listan kommer också svensk natur (minus myggor och fästingar). Ett hav vitsippor i en sydsvensk bokskog. Vasaloppet på tv. Grönkål och rullsylta på julbordet. Adventsstakar och -stjärnor i vart och vartannat svenskt fönster i december. Den höga och fint upplysta julgranen i ena hörnet av Stora Torg hemma i Halmstad. Klipporna vid havet mellan Görvik och Handikappsbadet. Och så semlorna då. Suck.

3 kommentarer:

  1. Känner igen lite av det. Fast Vasaloppet går ju live på SVTPlay, så det kan du ju se!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Då skall jag sitta bänkad om ett var veckor.
      Annars tycker jag att SVTplay är rätt dåligt eftersom det är mycket man inte kan se utanför Sverige...

      Radera
  2. Tyvärr håller jag helt med om SVTPlay. Jag hade t.ex. gärna sett på Antikrundan. Har inte hittat motsvarande i FR.

    SvaraRadera