onsdag 2 april 2014

En halv Viking


Eller iallafall en sockan i ett Viking Socks -par.

Under ett telefonsamtal med Modern i förra veckan upplyste hon mig om hur varmt och skönt hon hade det om fötterna. Fötterna ifråga var istoppade i ett par av mig stickade sockar. Och i nästa andetag frågade hon om jag fortfarande stickade mycket.
Och som den omtänksamma dotter jag är förstod jag ju vinken även om den var fin. Modern är en expert på att aldrig säga direkt ut vad hon egentligen vill, utan man får läsa mellan raderna. Eller som i detta fallet, höra vad som inte sägs. Jag tror mig ha blivit rätt bra på det med åren.
Nu kan det ju också vara så att jag bara ville ha en anledning att påbörja något nytt och något litet. I vilket fall som helst, Ravelry-sökning inledes och jag hittade detta gratismönster till ett par Viking Socks.
Givetvis vände jag ju på det och stickade sockan från tån och upp. Man skall ju inte göra det lätt för sig och följa ett mönster rakt av. Vad är det för sport med det?

På ovansidan av foten är ett mönster och bak på benet ett annat.

Sockan är stickad med Phildars Folk 50 och stickor 2,5 mmm färg ecru. 28 gram gick åt till denna första och det är ju lite retligt. 3 ynkliga gram mer än ett halvt nystan...

Flätor på sockar eller annat smått är ytterligare en anledning att sticka med Magic Loop. Då är det bara hjälpstickan som hotar att glida runt och tappa alla maskor. Skulle jag haft 4 eller 5 strumpstickor att hålla reda på också så hade jag nog givit upp på ett tidigt stadium.

4 kommentarer:

 1. Nu känner jag att det är dags för mig att lära mig magic loop....
  Tips och trix?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns en massa bra videos där ute på nätet. Jag tycker inte alls att det är några svårigheter med magic loop. Det enda som iallafall jag måste tänka på är att inte dra åt garnet när jag stickar den första maskan på varje halva för mycket för då blir det en klart markerad kant, lite som ett veck.
   Och stickar man bara en socka eller vante eller ärm i taget räcker det alldeles utmärkt med 80 cm.

   Radera