torsdag 29 november 2012

Skit också!

Det finns väl ingen som har besökt Frankrike som inte har förstått (ibland den kladdiga vägen) att man inte kan gå och titta i skyltfönster eller beundra arkitekturen hur som helst, utan att riskera att trampa i en hundlort. Tyvärr är fransmännen inte mycket för att plocka upp efter sina fyrfota vänner.

Numera finns det bajspåsar att tillgå, gratis, från distributörer som finns lite varstans.

(Bild lånad från nätet)                         
Lite för ofta är dock dessa tomma, men tanken är ju god från kommunernas sida.

Själva plockar vi alltid upp efter vår hund, och jag har minst en plastpåse knuten runt kopplet och en i fickan.
Sen får man tyvärr gå flera hundra meter med sin bajspåse i näven eftersom det sällan finns någon papperskorg i närheten. Men det är en annan historia.


(också lånad från nätet)
För flera år sedan fanns den här bilden på många trottoarer, med en pil som pekar ner mot rännstenen. Meningen var alltså att hundarna skulle uträtta sina behov där, istället för på trottoaren. Detta ignorerades givetvis av de flesta franska hundpromenerare.

Och varför inte? De vänder sig helt uppenbarligen enbart till albino-taxar. Det begriper ju varenda fransman. Och hur många albino-taxar finns det?! Egentligen?

2 kommentarer:

  1. Rolig kommentar! Men det ÄR j-t irriterande med hund-ägare som totalt struntar i hur deras hundar "beter sig". Nå, å andra sidan går det (i alla fall hos oss i Arles) OFTA städare som sopar trottoarer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hos oss sopas också bajset upp. Iallafall på de centrala och mest frekventerade områdena av samhället. I bostadskvarteren däremot, där får högarna allt ligga kvar.

      Radera