fredag 24 maj 2013

Badrumsrenoveringen som kom av sig

Det var mycket som kom emellan: våren med trädgårdsfix; poolen skulle tvunget skulle avtäckas tyckte Dottern och det medförde rengöring av den; Makens magproblem; Makens byte av hjärtspecialist med påföljande coronarographie för att äntligen komma till botten med vad som är fel; handdukshängare/-torkare som inte funkade och måste bytas; och så, måste jag erkänna, min tvekan att ge mig i kast med det hela. Jag har släpat fötterna efter mig eftersom jag inte riktigt tycker om målning där flera komponenter skall blandas och det hela måste ske med tidspress.
Burk A skall blandas med burk B och vatten skall tillsättas och det hela skall blandas i 3 minuter och sen skall man vänta i 5 minuter och sen måste man måla färdigt alltihopa under 1 timme för efter det är färgen oanvändbar. Nervöst och stressigt.

Så här såg duschen ut efter att jag gnott och gnuggat med kaustik soda och aceton, en trist brun-beige färg, samma på handfatet.

Så här såg det ut i mellanakten, efter ett lager med färgen Vit Aska (helt perfekt, inte bländande vit och heller inte åt krämhållet). Jag målade helt sonika över avloppets metalldel för att slippa strula med maskeringstejp på ett runt föremål.

Jag hade trätt en plastpåse över kranen på handfatet och tejpat fast. Men det var inte helt enkelt att måla där bakom kan jag tala om.

När färgen hade torkat i 24 timmar var det dax för nästa etapp, la résine de finition, dvs själva förhärdaren, och då blev det så här blankt och fint. Helt torrt och användbart är det inte förrän om en vecka, så Maken får vänta med att sätta upp duschväggen i glas. Men under tiden kan han ju montera dit själva duschen och jag kan måla golvet. Fast kanske inte samtidigt.

Det här gav lite merkänsla, nu när jag vet att det inte var så svårt. Jag tror nog att badkaret i andra badrummet skall få sig en liten uppfräschning i samma vita färg.

3 kommentarer:

  1. Sven Lönnquist25 maj 2013 kl. 08:13

    Imponerad! Aldrig hört talas om denna färg, närmast trolleri!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jomänvisst. Résinence heter den. "Ce n´est pas de la peinture, c'est de la résine !"

      Radera
  2. Men vad duktig du har varit. Och vad smidigt att det går att förnya utan att riva ut precis allt.

    SvaraRadera