söndag 26 maj 2013

Spansk shopping


(Bild lånad från nätet)

I helgen var vi i La Jonquera på andra sidan spanska gränsen för att besöka det nya shopping centrat som alldeles nyligen öppnade.


Jag måste erkänna att jag blev inte speciellt imponerad. Jag har sett betydligt större både i Frankrike och i Sverige. Men priserna och de butiker som var öppna (en hel del öppnar inte förrän om ett tag, förhoppningsvis innan den stora turistsäsongen startar) var helt klart intressanta. Spanskt mode skiljer sig lite från franskt. Mer färg och finare mönster. Men också mycket mera bling-bling. Sånt som spanjorskorna kan bära, men kanske inte en svenska i sina bästa år (läs medelålders)...

Man får vara lite försiktigt med vad man handlar för något. I Spanien är det ok med förfalskning av varumärken, och tar man sig tillbaka hem över gränsen med t.ex ett par skor med en falsk krokodil på kan man få problem. Franska tullare än nämligen lite kinkiga med det där.

Nu riktar sig ju det här shoppingstället förmodligen mest till fransmän (fortfarande köpstarkare än spanjorerna), och fransmännen måste ha tillgång till ordentlig mat för att de skall vara intresserade av att spendera längre tid på något ställe. Och då måste man ju ha flera olika matställen för att tillfredställa alla smaker och plånböcker. Där fanns en enorm buffé där man kan äta så mycket man vill för 15 € per person som vi testade.

Och så fanns det en betydligt lyxigare italiensk restaurang med priser därefter. Men de hade iallafall den här maffiga borddekorationen av spagetti i entrén. Okokt då alltså.

Det lär bli fler besök på det nya shoppingcentrat, förmodligen rätt snart om Dottern får bestämma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar