lördag 27 april 2013

Gråttgråttgrått

 (fin utsikt vi har med alla elledningar...)

För tillfället är det grått och trist både ute och inne hos oss. Himlen har varit grå och det har småregnat till och från nu i några dagar. Visst är det trist överallt när det regnar, men på något sätt är det lite värre här... Svårt att förklara men både Dottern och jag är överens om att så är fallet.
Och sen är Maken sjuk. Han har haft ont i magen några dagar och i onsdags kväll blev det mycket värre. Han fick en tid hos vår läkare i torsdags förmiddag och hon misstänkte en sigmoïdite, och skickade oss först direkt till labbet för ett blodprov och sen akut till röntgen. Där konstaterade de att det var en sigmoïdo-colite diverticulaire. Jag vet inte riktigt vad det blir på svenska (franska medicinska termer är ju inget man får lära sig under franskundervisningen i en svensk skola) men om jag har förstått det rätt är det ungefär som blindtarmen men på vänster sida.
Första gången får man antibiotika i tio dagar och det brukar visst kurera de allra flesta, men kommer det tillbaka får man operera. Han har fler undersökningar att se fram emot nästa vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar