lördag 20 april 2013

Pasta med skaldjur och vitlöks&persiljesmör


Gårdagens middag är en av mina favoriter: spagetti och skaldjur. Enkelt och snabbt att göra, och gott blir det.
Man behöver: frysta skaldjur, vitlöks&persiljesmör och spagetti.

Ta fram och tina skaldjuren några timmar innan måltiden.

Sätt på pastavattnet och ta fram smöret ur frysen om det är den frysna varianten, den blir lättare att skiva i lätt tinat tillstånd.
När pastan har lagts i det kokande vattnet är det dax att hälla av vattnet från de tinade skaldjuren. Lägg dom sen i en panna för att värmas och för att få ut all överflödig vätskan. Häll sedan av vätskan igen och lägg tillbaka skaldjuren i pannan, denna gången tillsammans med smöret som har skurits i tunna skivor. När smöret har smält är skaldjuren klara och förhoppningsvis pastan också.

Ta några tag med pepparkvarnen och ev några droppar tailändsk fisksås för lite mera sälta. 

1 kommentar: