torsdag 6 september 2012

Dagens knorr


Varje dag som man lär sig något nytt får ju liksom en alldeles särskild knorr. Och idag fick Maken och jag lära oss att de där plastmojjarna som sitter på glasögonen och som liksom gör att bågarna sitter bra och bekvämt på näsan, dom skall bytas var tredje månad. Annars blir de smutsiga (jo, den biten hade jag ju upptäckt själv), hårda och kan skava. Tänka sig. Det hade jag ingen aaaning om.

4 kommentarer:

  1. Det har jag aldrig hört förut och jag har haft glasögon sen tidernas begynnelse...typ...

    SvaraRadera
  2. Där ser man. Iofs kan ju värmen göra att de åldras lite snabbare men att byta så ofta verkar som överkurs.

    SvaraRadera
  3. Jag har haft glasögon i 36 år, och efter 70- och 80-talets plastbågar har jag alltid haft metallbågar, men inte har någon sagt något om det. Vare sig här i Frankrike eller i Sverige. Men hos min nya optiker (en kedja) gör de det gratis och då är det ju bara att niga och tacka. Och utnyttja!

    SvaraRadera
  4. Du var mig en rackare att sätta mig på pottkanten.... :)
    Men nåt ska jag väl kunna komma på ang padsen. Mitt största argument är att jag tycker att det blir en annan renhetskänsla än att bara skölja bort rengöringsgelen med vatten.
    Miljötänket (även om jag inte är någon föregångare där, tyvärr)
    Garnet finns ändå hemma.
    Och när det kommer till disktrasor så tvättade jag ändå mina wettex tidigar så till att virka/sticka egna var inte ett så stort steg. Och om man byter var eller varannan dag så går det ju åt ett gäng.
    Och du, allt detta var otroligt främmande för mig också innan, så jag förstår dig precis.
    Hoppas nu att du kanske testar nåt/nån iaf?
    Trevlig helg, Sarah

    SvaraRadera