söndag 9 september 2012

Som en ost

När Dottern kom hem nu i veckan efter sin första skoldag för terminen gnällde hon om över schemat: det ser ut som en schweizerost, sa hon, full med hål(-timmar)!
Måndag eftermiddag t.ex, så börjar hon efter lunch igen kl 14 med en timma engelska, sen har hon två timmars håltimma och börjar klockan 17 med en timme spanska innan hon slutar kl 18. Varannan torsdagseftermiddag är inte roligare den, då börjar hon eftermiddagen kl 13 med en timme engelska, en timmes håltimme, en timme matematik, en timmes håltimme igen och sen har hon en timme spanska innan hon slutar klockan 18 (igen).
Två dagar i veckan börjar hon klockan 8 och slutar kl 18. Hon går hemifrån 07.15 och kommer hem igen ca 18.30, med läxor på det. Det blir rätt maffiga dagar för en 16-åring.
Två dagar i veckan börjar hon kl 8 och slutar redan kl 16.
På onsdagarna slutar hon varannan vecka kl 12 och varannan kl 11.30. Franska yngre skolbarn går inte i skolan alls på onsdagarna, det börjar dom med på collège, dvs högstadiet.
Och så går hon i skolan på lördag förmiddag också. Men som tur är bara varannan vecka, och bara mellan kl 8 och kl 10. Det där oskicket med att gå i skolan på lördag fm börjar dom med i lycée, dvs gymnasiet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar