lördag 29 september 2012

Pot au feu

Idag är det höst, och vad passar bättre då än en pot au feu. Fransk husmanskost när den är som bäst.
Jag har tur som har en äkta hälft som tycker om att laga mat och som gör det bra. Pot au feu består av oxkött och en bit ben med benmärg för smakens skull, morötter, navets (små kålrötter som inte riktigt smakar som svensk, den vanliga guloranga, De här är mindre och vit-lila), potatis och selleri. Allt läggs i en stor kastrull och täcks med vatten. Kryddor läggs i: salt, peppar, timjan, malen muskot, koriander. Och sen får det koka i minst 3 timmar, gärna 4.

Först äter man buljongen.

Och sen köttet och grönsakerna. Med grovt salt och senap.

Och sen lägger man sig och sover middag eftersom man har ätit för mycket och druckit gott och det regnar ute och man är allmänt dåsig.

1 kommentar: